Tulosta sivu

VETOUISTELU NILAKALLA

 

NILAKAN kalastuspaikka sijaitsee noin 100 km Kuopiosta länteen; matkaa Kuopion lentoasemalta tulee noin 125 km ja Tahkovuoren hiihtokeskuksesta noin 135 km. Nilakka on eräs Suomen kalaisimpia ja puhtaimpia järviä. Tukikohtanamme on Nilakka Fishing Center, jossa on lisähinnasta mahdollisuus majoittua hirsimökeissä Nilakan rannalla (laatuluokitus 2*- 4*). Omatoimisille kalastajille jotka majoittuvat Nilakka Fishing Centerissä on myös vuokrattavana perämoottorilla varustettuja kalastusveneitä.

 

Retken kuvaus:

Tämä retki sopii sekä vasta-alkajille että kalastuksen ammattilaisille. Retken aikana kalastetaan osallistujien ennakkotoiveiden mukaan Nilakalla vetouisteluvälineillä. Retkeen kuuluu luonnollisesti myös ruokailu luonnossa veden äärellä, saaliskalojen käsittely ja tarvittaessa opastus peruserätaitoihin luonnossa. Samalla nautitaan kauniista ja koskemattomasta suomalaisesta järvimaisemasta (Lakeland).

 

Matkanjärjestäjä hankkii kulloinkin vaadittavat kalastusvälineet; luonnollisesti voi kalastaa myös omilla välineillä. Matkanjärjestäjällä on kalastuksessa tarvittavat turva- ja pelastautumisvälineet sekä vastuuvakuutus. Hän hankkii tarvittaessa myös alueella vaadittavat kalastusluvat. Saaliskiintiö kolme petokalaa, loput Catch and Release –periaatteella.

 

Retken kesto: Noin 5 – 6 tuntia järvellä, lisäksi tarvittavat kuljetukset.

Ryhmän koko: 3 - 8 henkilöä.

Kalastukseen tarvittava vaatetus tulee olla kullakin mukana. Matkanjärjestäjä varaa tarvittaessa kalastussaappaita ja lämmintä /sadevaatetusta mikäli näin etukäteen sovitaan.

Kulkuvälineet: Bella 572 C / Honda 90 hv 4-tahti TAI MUU SOVITTU VENE

Katetut tilat viidelle matkustajalle.

Veneessä on lainmukaiset turva- ja pelastautumisvälineet kaikille

matkustajille ja lisäksi mm. navigaattori, kaikuluotain ja Wallas-

lämmitin.

Vaihtoehtona / lisäveneenä Tracker Deep-V 17 + Honda 45 hv 4-tahti.

 

Retken ohjelma:

- Kuljetus tila-autolla (1+8 henkilöä) Kuopiosta / Kuopion lentoasemalta / Tahkovuorelta / muualta Nilakkafishingcenteriin, kesto noin 1 – 1,5 tuntia.

- Perillä retken johtajan tervetuliaistoivotus ja päiväretken sisällön selostus, tarvittaessa majoitus; kesto noin 15 – 30 min.

- Lähtö ensimmäiselle kalastusretkelle veneillä NILAKKA-järven eteläpuolisille vesialueille, retken kesto noin 3 tuntia.

- yleisimpinä saaliskaloina hauki, ahven, kuha, siika ja järvitaimen.

- Maastoruokailu laavulla tulen äärellä, lisäksi nautimme luonnollisesti mm. nuotiomakkaraa ja kahvia/teetä + kahvileipää sekä tarvittaessa valmistamme nuotiolla saaliskaloja. Ruokailutauon kesto noin 1 tunti.

- Ruokailun jälkeen siirrymme takaisin järvelle ja suuntaamme tarvittaessa tukikohtamme pohjoispuolelle uusille kala-apajille; kesto noin 2 tuntia,

- Paluu tukikohtaan, jossa päivän saaliin käsittely ja pakkaus. Päivän yhteenveto retken johtajan toimesta.

- Tarvittaessa osallistujien kuljetus takaisin aamuiseen lähtöpisteeseen, kesto noin 1 – 1,5 tuntia.

 

 
   
Käyntiosoite: Sininentie 205
72600 KEITELE
© Keiteleen Luontomatkailu Oy 2023
Rovanetti