Tulosta sivu

TALVIKALASTUSPÄIVÄ KALLAVEDELLÄ

 

KALLAVEDEN kalastuspaikka sijaitsee noin 40 km Kuopiosta kaakkoon; matkaa Kuopion lentoasemalta tulee noin 45 km ja Tahkovuoren hiihtokeskuksesta noin 55 km.

 

Retken kuvaus:

Retken aikana kalastetaan lähinnä pohjaongella ja verkoilla Kallaveden kalaisissa ja puhtaissa vesissä, ruokaillaan luonnossa veden äärellä, käsitellään saadut saaliskalat sekä nautitaan puhtaasta, kauniista ja koskemattomasta suomalaisesta järvimaisemasta (Lakeland). Retki sopii hyvin niin kalastuksen ammattilaisille kuin vasta-alkajillekin.

 

Matkanjärjestäjä hankkii kulloinkin vaadittavat kalastusvälineet; luonnollisesti voi kalastaa myös omilla välineillä. Matkanjärjestäjällä on kalastuksessa tarvittavat turva- ja pelastautumisvälineet sekä vastuuvakuutus. Hän hankkii tarvittaessa myös alueella vaadittavat kalastusluvat.

 

Retken kesto: Noin 5 – 6 tuntia järvellä, lisäksi tarvittavat kuljetukset.

Ryhmän koko: 3 - 8 henkilöä.

Kalastukseen tarvittava vaatetus tulee olla kullakin mukana. Matkanjärjestäjä varaa tarvittaessa kalastussaappaita ja lämmintä vaatetusta mikäli näin etukäteen sovitaan.

 

Retken ohjelma:

- Kuljetus tila-autolla (1+8 henkilöä) Kuopiosta / Kuopion lentoasemalta / Tahkovuorelta / muualta (max. 80 km) Kallavedelle, kesto noin 1 tunti.

- Saapuminen perille, jossa retken johtajan tervetuliaistoivotus ja päiväretken sisällön selostus, kesto noin 15 min.

- Lähtö ensimmäiselle kalastusretkelle rannasta jalkaisin jäätä pitkin (matka noin 400-500 m). Koemme ja laskemme takaisin veteen matkanjärjestäjän edellispäivänä asettamat verkot 4 – 6 kpl. Verkkojen kokemisen yhteydessä selostetaan suomalaista kalastusjärjestelmää ja talvikalastusta yleensä sekä mm. saaliskalojen käsittelyä. Verkkokalastuksen jälkeen siirrymme noin 200 metrin päässä oleville pilkkipaikoille ja kokeilemme pilkkionnea. Retken kesto noin 3 tuntia.

- yleisimpinä saaliskaloina hauki, ahven, kuha, siika ja järvitaimen.

- Maastoruokailu laavulla tulen äärellä, lisäksi nautimme luonnollisesti mm. nuotiomakkaraa ja kahvia/teetä + kahvileipää. Ruokailutauon kesto noin 1 tunti.

- Ruokailun jälkeen siirrymme takaisin järvelle ja jatkamme pilkkikalastusta. Tarvittaessa siirrymme toiselle pilkkipaikalle noin 300 metrin päähän. Kesto noin 2 tuntia,

- Paluu tukikohtaan, jossa päivän saaliin käsittely ja pakkaus. Päivän yhteenveto retken johtajan toimesta.

- Osallistujien kuljetus takaisin aamuiseen lähtöpisteeseen (max. 80 km), kesto noin 1 tunti.


 

 

 
   
Käyntiosoite: Sininentie 205
72600 KEITELE
© Keiteleen Luontomatkailu Oy 2024
Rovanetti