Tulosta sivu

LINTUJEN JA ELÄINTEN BONGAUSRETKI LAHNASJÄRVILLE


Lahnasjärvet sijaitsevat Pohjois-Keiteleellä Sulkavanjärven kylässä. Nilakka Fishing Centeristä on sinne matkaa noin 25km ja järjestämme sinne luonnollisesti kuljetuksen majapaikastamme. Tämä retki sopii myös invalideille sillä kohteessa on yksi lintutorni suunniteltu heitä silmällä pitäen.


Nilakka Fishing Center sijaitsee Nilakka-järven rannalla Keiteleellä noin 100 km:n päässä länteen Kuopion lentoasemalta ja noin 135 kilometrin päässä Tahkovuoren hiihtokeskuksesta. Nilakka on eräs Suomen kalaisimpia ja puhtaimpia järviä ja Matkailukeskuksessamme on lisähinnasta mahdollisuus majoittua hirsimökeissä Nilakan rannalla (laatuluokitus 2*- 4*).
Lahnasjärvet koostuu kolmesta aikoinaan rantaniityiksi kuivatetuista järvistä.
Ne on kunnostettu 1990-luvulla vedenpintaa nostamalla ja rakentamalla vesiväylä sekä pesimis- ja levähdyspaikkoja muuttolinnuille.


Lahnasjärvien alueelle on rakennettu useita lintutorneja, joista voi bongailla luontoa.
Lahnasjärville on rakennettu tiet ja helppokulkuisia polkuja, polkuja täydentää pitkospuut. Polut kulkevat rantaa pitkin lintutornien, nuotiopaikkojen ja laavujen välillä. Eläimiä ajatellen rannoille on rakennettu telkän pönttöjä ja ruokintapaikkoja.


LINNUSTO JA ELÄIMISTÖ:


Kiikariin voi napata kymmeniä eri lintulajeja, muun muassa joutsenia, sorsalintuja, metsähanhia, kurkia ja jopa maakotkiakin. Elämyksiä on luvassa muillekin luonnossa liikkujille kuin lintuharrastajille.
Harvinaisen kasvillisuuden ohella ei ole mahdotonta nähdä metsäkaurista tai itsensä metsän kuninkaan karhun jälkiä. Lahnasjärvien ympäristössä tavataan runsaasti riistalintuja ja -nisäkkäitä.
Järvien rantamilla tavataan sepelkyyhky, lehtokurppa, pyy ja teeri. Hieman kauempana asustelee metso.
Lahnasjärviin rajoittuvat nuoret metsät ovat jäniksen, hirven ja metsäkauriin suosimia. Peltoaluiden reunamilta voi tavata myös rusakon. Alueella elää myös vesimyyriä. Pienpedoista alueella liikkuu kärppä, minkki, supikoira, kettu, näätä ja mäyrä. Järvillä vierailee usein myös saukko. Vanhoissa kuusimetsissä asustelee orava. Suurpedoista alueella asustelee karhun lisäksi ilves.
Satunnaisesti tavataan myös ahman ja suden jäljet.


Retken kuvaus:

Tämä retki sopii sekä luontoharrastuksen vasta-alkajille että ammattilaisille. Retken aikana tutustutaan ammattimaisen matkanjohtajan avustuksella sekä Lahnasjärvien että Suomen eläimistöön ja linnustoon sekä Suomen luonnossa liikkumiseen ja jokamiehenoikeuksia koskevaan lainsäädäntöön.


Lisähinnasta paikan päällä myös mahdollisuus saunomiseen ja uimiseen retken yhteydessä.

Matkanjärjestäjä hankkii tarvittaessa retken osanottajille luonnossa liikkumiseen sopivat jalkineet ja asusteet sekä muut tarvikkeet. Matkanjärjestäjällä on kaikkia retkelle osallistuvia koskeva vastuuvakuutus.

 

Tukikohta ja lähtöpaikka 

 

Nilakka Fishing Center

Järjestämisajankohta:    

 

15.4. – 31.10. välisenä aikana sovittaessa päivittäin

Retken kesto:     

 

Noin 4 tuntia

Hakujärjestelyt:    

 

Kuljetus hoidetaan ryhmän koon mukaan tila-autolla, pikkubussilla tai bussilla. Ryhmän jäsenet noudetaan tarvittaessa erillisen sopimuksen mukaan ennalta sovituista paikoista Nilakka Fishing Centeriin. Matka-aika esim. Kuopiosta 1h 15 min, Tahkovuorelta 1,5 h.


Kuljetukset Nilakka Fishing Centeristä retkelle ja takaisin Centeriin
kuuluvat retken hintaan. Noutokuljetukset lisähintaan tapauskohtaisesti.

Ryhmän koko:   

 

 6 - 45 henkilöä.


Ulkona liikkumiseen sopiva, vuodenajan mukainen vaatetus tulee olla kullakin mukana. Matkanjärjestäjä varaa lisämaksusta tarvittaessa jalkineita ja lämmintä /sadevaatetusta mikäli näin etukäteen sovitaan.

 
   
Käyntiosoite: Sininentie 205
72600 KEITELE
© Keiteleen Luontomatkailu Oy 2023
Rovanetti