Tulosta sivu

KALASTUSPÄIVÄ SUVASVEDELLÄ

 

SUVASVESI sijaitsee noin 50 km Kuopiosta kaakkoon; matkaa Kuopion lentoasemalta tulee noin 45 km ja Tahkovuoren hiihtokeskuksesta noin 60 km.

 

Retken kuvaus:

Retken aikana kalastetaan (vuodenajasta riippuen) erityyppisillä välineillä Saimaan vesistön rikkaimmassa ja omaperäisimmässä vesistössä, ruokaillaan luonnossa veden äärellä (aamupala + lounas), käsitellään saadut saaliskalat sekä nautitaan puhtaasta, kauniista ja koskemattomasta järvimaisemasta (mm. Jakamin luonnonsuojelualue). Retki sopii yhtä hyvin kalastuksen ammattilaisille kuin vasta-alkajillekin.

 

Kesäaikaan toiveiden mukaan mm. heitto- ja vetouistelua, pohja- ja ma-to-ongintaa, verkkojen kokemista, tuulastusta. Mahdollisuus seurata myös troolinvetoa ja troolin kokemista.

Talviaikaan verkkojen kokemista ja pilkkiongintaa. Tarvittaessa mahdollisuus seurata myös talvinuotan vetoa.

 

Matkanjärjestäjä hankkii kulloinkin tarvittavat kalastusvälineet, luonnollisesti myös omia kalastusvälineitä voi käyttää. Matkanjärjestäjällä on kalastuksessa ja liikkumisessa vaadittavat turva- ja pelastautumisvälineet sekä vastuuvakuutus ja mm. vuokraveneen kuljettajatutkinto. Hän hankkii tarvittaessa myös vaadittavat kalastusluvat.

 

Retken kesto: Noin 6 – 6,5 tuntia järvellä, lisäksi tarvittavat kuljetukset.

Ryhmän koko: 3 - 8 henkilöä.

Kumisaappaat ja sadevarusteet kullakin retkelle osallistujalla mukana Matkanjärjestäjä varaa tarvittaessa sadevarusteita ja lämmintä vaatetusta mikäli näin etukäteen sovitaan.

 

Kulkuvälineet kesällä: Bella 572 C / Honda 90 hv 4-tahti TAI MUU SOVITTU VENE.

Katetut tilat viidelle matkustajalle.

Veneessä on lainmukaiset turva- ja pelastautumisvälineet kaikille matkustajille ja lisäksi mm. navigaattori, kaikuluotain ja Wallas-lämmitin.

Vaihtoehtona / lisäveneenä Tracker Deep-V 17 + Honda 45 hv 4-tahti.

Kulkuvälineet talvella: Moottorikelkat (mm. Polaris, Yahama) + reki

 

Retken hinta:  Sisältää kuljetukset, opastuksen, kalastusvälineet, aamupalan, lounaan sekä saaliskalat. Saaliskiintiö heitto- ja vetouistelussa kolme peto- tai lohikalaa, loput Catch and Release – periaatteella.

Myös yksilöllisten toiveiden mukaisia ohjelmia on mahdollisuus järjestää; ne hinnoitellaan erikseen matkanjärjestäjän kulujen mukaan.

 

Retken ohjelma:

- Kuljetus tila-autolla (1+8 henkilöä) Kuopiosta / Kuopion lentoasemalta / Tahkovuorelta / muualta (max. 80 km) Enonniemeen, kesto noin 1 tunti.

- Saapuminen perille, jossa retken johtajan tervetuliaistoivotus, päiväretken sisällön selostus sekä kahvi / tee ja pikkusuolainen välipala, kesto noin 30 min.

- Lähtö ensimmäiselle kalastusretkelle, pyyntitavat vuodenajasta riippuen, kesto noin 2 - 3 tuntia

- saaliskaloina hauki, ahven, järvitaimen, kuha, sekä jos meillä on onnea – myös saimaannieriä ja järvilohi.

- Maastoruokailu laavulla tulen äärellä, lisäksi mm. kahvi/tee + kahvileipä. Toiveiden mukaan valmistetaan esimerkiksi rantakala vuodenajan mukaisista kaloista (muikku, ahven, taimen, järvilohi, saimaannieriä), kesto noin 1 tunti.

- Ruokailun jälkeen siirrymme takaisin järvelle ja vaihdamme tarvittaessa pyyntitapaa. Vuodenajasta riippuen mahdollisuus seurata myös nuotta- tai troolikalastusta. Tutustumme myös tarvittaessa Jakamin luonnonsuojelualueeseen ja sen rikkaaseen ja ainutkertaiseen luontoon. Kesto noin 2 tuntia,

- Paluu tukikohtaan, jossa päivän saaliin käsittely ja pakkaus mukaan sekä runsas päivällinen. Päivän yhteenveto retken johtajan toimesta.

- Osallistujien kuljetus takaisin aamuiseen lähtöpisteeseen (max. 80 km), kesto noin 1 tunti.

 

 
   
Käyntiosoite: Sininentie 205
72600 KEITELE
© Keiteleen Luontomatkailu Oy 2023
Rovanetti