Tulosta sivu

AKTIVITEETTEJA PERHEENJÄSENILLE

 

Sillä aikaa kun olet kalassa, järjestämme perheenjäsenillesi muuta mukavaa tekemistä tarjoamalla heille esimerkiksi liikunnallisia aktiviteetteja, kulttuuria, shoppailua tai vaikkapa kevyttä kalastusta lähivesiltä joko maalta tai veneestä käsin.

 

Alueellamme on mm. tennis- ja sulkapallokentät, uimaranta, venesatama, lasten leikkipuisto grillikatoksia ja nuotiopaikkoja vaikka makkaranpaistoon. Rantaa myötäilevien kävelypolkujen viereen on tehty rantaongintapaikkoja. Soutuveneen käyttö on asiakkaillemme maksutonta

 

Keiteleen keskustasta löytyvät yleisurheilukenttä, jääkiekkokaukalo ja hiihtoladut. Vuokraamme asiakkaillemme urheiluvälineitä.

 

Järjestämme kalastuspäivän päätteeksi myös tilauksesta iltaisin ns. After Fishing –ohjelmaa.

 

Seuraavassa muutamia vinkkejä viihtymisen takeeksi. Ota yhteyttä Nilakka Fishing Centerin respaan puh. +358 400 930 738 tai oppaisiimme – teemme parhaamme jotta viihtyisit vieraanamme!

 

AHOLAN TALOMUSEO

 

Osoite Aholantie 25. 72600 KEITELE, puh. +358 17 273 1761.

- Vuonamon kylässä alkuperäisellä paikallaan 1800-luvun alussa rakennetussa Aholan talossa sijaitseva museo. Museossa voi tutustua savolaiseen talonpoikaiskulttuuriin ja esineistöön. Museon käytössä on kaksi tupaa, kaksi kamaria, keittiö ja porstua.

- Monet esillä olevista huonekaluista ja käyttötavaroista ovat talon alkuperäisesineistöä.

Museo on avoinna kesäaikaan ke – su klo 12 – 18, muulloin sopimuksen mukaan. Tule katsomaan miten isoisovanhempien aikaan asuttiin!

 

SHOPPAILU

 

- Keiteleen keskustassa MASI-tehtaanmyymälä, Keiteleentie 7. 72600 KEITELE, puhelin +358 17 852 355, avoinna ti – pe klo 10 – 17, la klo 8.30 – 13. keitele.myymala@masicompany.com

- Lee Cooper- farkut, Very Nice, Sail & Ski, Tiklas, Fredriksson, Basic.

- Järjestämme tilauksesta ostosretkiä esim. Kuopion keskustaan, suurempiin tavarataloihin sekä Matkuksen kauppakeskukseen (IKEA).

 

SUOMEN KORKEIN KOSKI – KORKEAKOSKI

 

- Korkeakoski on Suomen korkein vapaana virtaava koski ja suosittu turistikohde. Se syntyi jääkauden jälkeen kun vesi löysi tiensä miljoonia vuosia sitten syntyneeseen kallion murtumalinjaan.

- Sijaitsee vt 77 varressa Pielaveden ja Maaningan rajalla, matkaa noin 40 km. Korkeakoskenjoki saa vetensä useista pienistä järvistä ja päättyy jyrkkien kallioseinämien reunustamaan Maaninkajärveen. Korkeakosken putouskorkeus on 36,4 metriä.

- Korkeakoski sijaitsee luonnonsuojelualueella, joka rauhoitettiin vuonna 1947. Suojelualueen pinta-ala on nykyisin yhteensä 35 hehtaaria. Alueen omistavat Kuopion Luonnon Ystäväin Yhdistys (KLYY) ja Maaningan kunta.

- Osoite: Korkeakoskentie 111, 71750 MAANINKA

Korkeakosken vieressä ovat Löytynlohen lohialtaat, joista voi kalastaa istutettuja kirjolohia.

 

METSÄSTYS

 

- Erkki Manninen järjestää ohjattuja jänis- ja metsäkanalintujahteja Karttulassa. Upeat puitteet, laavu, saalisvarma!

- Tuomo Niskanen järjestää ohjattuja jänis- ja metsäkanalintujahteja n. 10 km:n päässä Pielavedellä, osoite Pajatie 3, 72400 PIELAVESI (www.matkamix.fi).

- Laajat metsästysalueet; alueella käytössä mm. suuri 30 m2 kotarakennus metsästäjille.

 

MOOTTORIKELKKAILU

 

- Viralliset moottorikelkkareitit kulkevat Nilakan jääalueilla Lossisaaren kautta. Vuokraamme moottorikelkkaa varusteineen

 

SLALOM

- Lähimmät slalomrinteet löytyvät KASURILAN hiihtokeskuksesta Siilinjärveltä, osoite Vitonen 1920. 71800 SIILINJÄRVI. Puh. +358 17 461 6100, www.kasurila.com

- Muita hiihtokeskuksia:

TAHKOVUORI, Nilsiä, Tahkolaaksontie 4 A. 73310 TAHKOVUORI, puh. +358 17 481 400, www.tahko.com, PUIJO, Kuopio, Kallantie 8. 70340 KUOPIO, info +358 44 283 2493 www.puijonrinteet.com

 

PUUKKO-PEKKA

 

- Paikalliset, maailmankuulut, käsintehdyt puukot ja teräaseet

- www.puukkopekka.com

 

LINTUJÄRVET

 

Hetejärvi on rauhaisan erämainen, huippuvarusteltu ja laadukas lintujärvi kaukana Savon ja syrjäisen Länsi-Suomen läänin rajasaloilla.

Toukokuun alussa järveltä löytyy koko vesilintujen kirjo hanhineen, nauru- ja pikkulokkikolonia, kahlaajia, kurkia ja petolintuja.

Pesimälajina mielenkiintoisin on mustakurkku-uikku vuosittain n. 20 parin voimin sekä kurjet. Petolinnuista näkemistakuun voi antaa ruskosuohaukalle ja elokuussa nuolihaukalle. Parhaat havainnot: Valkosiipitiira, harmaasorsa, vesipääsky.

Kts. tarkemmin ohjattu retkemme lintujärvelle!

 

 

 
   
Käyntiosoite: Sininentie 205
72600 KEITELE
© Keiteleen Luontomatkailu Oy 2023
Rovanetti